Hund och pool

En fråga som många hundägare som funderar på att skaffa en pool ofta ställer är om hunden kan bada i den eller inte. Det är en fråga som har flera olika svar och det beror till stor del vilken sorts pool man väljer. Dels handlar det om att materialet ska vara sådant att hundens klor inte förstör det, dels ska det vara lätt för hunden att ta sig i och upp – något som kan vara svårare än man som människa riktigt kan förstå. En riktig familjepool från Folkpool, Folkpool Classic, exempelvis, kan fås i utförande med trappa, vilket förenklar för hunden att ta sig upp. Men det krävs då att man väljer en nedgrävd variant, annars kan det bli problem för hunden att hoppa i.

Sedan är det också fråga om vattnet i poolen. Många oroar sig över om klor är skadligt för hundar. Här är det så att jo, klor är inte direkt bra för pälsen, så det gäller att skölja och torka av hunden efteråt, men om hunden inte har några hud- eller pälsproblem så ska det normalt inte behöva vara någon fara. Det gäller dock att inte utsätta hunden för för stor klorexponering. Vad gäller drickande av klorvatten så är detta naturligtvis inte bra. I liten mängd så behöver det inte vara någon fara (även vi människor får ju i oss en kallsup då och då). Se därför till att det finns rikligt med bra dricksvatten tillgängligt för hunden.

Svaret på frågan om hunden kan bada i poolen blir alltså ja, men i begränsad uppfattning, och håll utkik efter möjliga symptom orsakade av klor.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.