Gorillor och människor

Hej. Ser att jag verkligen har varit dålig på att hålla min blogg uppdaterad. Jag hade så mycket visioner med den här bloggen när jag startade den en gång i tiden, men sedan verkar det ha fallit mellan stolarna lite. Men nu är jag tillbaka och jag tänkte försöka göra ett bättre försök nu!

Tillbaka från en fantastisk resa i Afrika
Jag är ganska nyligen hemkommen från en fantastisk resa till Afrika där jag har mött en grupp som forskar på människan och gorillans relationsskapande process. Det har verkligen varit ett minne för livet, och jag har träffat så otroligt härliga personer. Vi besökte även några av de organisationer som är verksamma i Afrika med ett arbete för att skydda gorillorna. Bland annat African Wildlife Foundation.

Hemmet krävde lite uppfräschning
När jag kom hem insåg jag att jag behövde fräscha upp i hemmet. Man får lite andra perspektiv på sitt hem när man har varit iväg en längre tid. Framförallt var det väl min soffa som hade gjort sitt och som behöver bytas ut. Jag har ju alltid velat ha en hörnsoffa så jag passade på att surfa ut på nätet där jag sedan hittade ett bra utbud på trademax.se. Ska forska vidare lite i den frågan senare, först vill jag passa på att hälsa på alla i familjen och alla vännerna. Har verkligen saknat alla nu när jag har varit borta.

Jag bjuder på en härlig bild från Afrika och lite roliga fakta om gorillor som ni kanske inte kände till sedan innan.

GORILLA

Rolig fakta om gorillan

  • En gorilla kan leva upp till 50 år.
  • De naturvårdare som jobbar i Afrika med gorillorna har forskat på ett sätt att förändra människans attityd och beteende på ett sätt som gör att man kan skydda gorillan, dess miljö och deras chanser till överlevnad
  • Det finns tre olika typer av gorillor: Bergsgorilla, östlig låglandsgorilla och västlig låglandsgorilla. Namnen berättar egentligen var i Afrika de bor.
  • Bergsgorillan är idag den mest hotade med endast 400 – 600 stycken kvar i liv
  • Gorillor kan känna känslor som kärlek, hat, rädsla, sorg, lycka, girighet, generositet, stolthet, skam, epati, avund mm
  • Gorillor är kittliga
  • En ledsen gorilla kan gråta, men de fäller inga synliga tårar
  • Gorillor bygger sina sovplatser med växter
  • En nyfödd gorilla väger ungefär 2 kilo
  • En gorilla sägs vara lika stark som 4-8 starka män tillsammans
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.