Enkel middagslösning

Ni kanske får för er att jag pratar om ”enkelheten” i att laga middag, men då har ni helt fel. Att ordna mat och laga middag kan vara det svåraste och mest frustrerande man kan göra, för oavsett vad man än gör så kommer tillfällena när man står där i köket, och inte har en blekaste aning om vad man ska göra, att komma. Det är oundvikligt och något som man behöver jobba hårt för att undvika. Att något så basalt som att laga mat kan vara så komplicerat är en gåta, men jag gissar på att det handlar uteslutande om att tiden till det inte riktigt existerar som den ska. Det är såklart ett problem, men ett precis lika stort problem är hur man äter och var. En middag är mycket mer än enbart bra mat som smakar gott, det är också en bekväm och mysig plats att avnjuta den på. Om vi tar och bortser från mina problem med den första posten, så kan vi istället fokusera på den andra delen. Var och hur ska jag äta?

Bord och stolar – vad ska jag ha?

I mitt kök så finns det i dagsläget ett runt matbord fyra stolar. Det ska sägas att mitt kök kanske inte är det allra största till ytan, och det innebär både det ena och det andra problemet beträffande både mysighetsfaktor och smidighet att ta sig från och till sin plats. Det är helt enkelt ett problem som måste lösas, för som det är idag så är det knappast så att man längtar till att sätta sig vid matbordet och äta. Av den anledningen så börjar jag bli allt mer inne på att flytta ut själva middagsbordet till vardagsrummet, och att det då blir ett större, rektangulärt bord med fler platser och mer utrymme. Det som jag istället vill satsa på i köket är ett barbord och barstolar.

Visst är det kanske så att barbord och barstolar känns lite omodernt, men man kan samtidigt inte heller ifrågasätta en klassisk inredning. Det må vara så att ett barbord kanske inte är det mest bekväma stället att sitta vid, med barstolar som är höga och ganska smala. Men ett barbord och barstolar är inte menade att sitta vid länge, det är en snabb frukost, en fika eller bara en kaffe till tidningen. Det är också en plats att jobba på, om man inte behöver sitta alldeles för länge. Sedan är det skönt att också skapa en alternativ sittplats, så att man kan variera sig lite. Av dessa anledningar ligger det just nu på www.trademax.se en beställning på ett barbord och barstolar. Jag har ännu inte tryckt på knappen, men det är inte speciellt långt borta. Jag skulle gärna vilja ha in ett matbord och stolar till det också, men jag har ännu inte riktigt hittat det jag gillar.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.