Dags att byta på sängen

pillows-820149_640

Jag vet inte hur ni brukar göra, men jag brukar anpassa mina sängkläder efter säsong. På vår och sommar så har jag sängkläder av den tunnare sorten. Det betyder att jag har ett lätt lakan, tunt täcke och ett luftigt påslakan. Kombinationen gör att jag håller mig hyfsat sval under sommarens varma månader, men när det ligger runt 30 grader plus så brukar täcket ändå ryka. Men jag har märkt att jag har riktigt svårt att sova när jag inte har täcke på mig, så jag håller ut i det sista, trots att det kanske blir lite för varmt.

När det gäller vintern så slår jag verkligen på stora trumman. Då är det ett mjuk och fluffigt lakan som gäller, samtidigt som ett tjockt duntäcke får äran att husera i samma typ av påslakan. Den kombinationen skapar verkligen den perfekta miljön. Det är inte för varmt, men det är inte heller för kallt och det är absolut den bästa känslan jag vet i sängen. Jag tar mitt sovande seriöst eftersom jag vet hur jobbigt jag blir när jag inte får sova ordentligt. En natt där jag inte har sovit bra resulterar alltid i en dag som är grå, sur och allmänt trött. Det hjälper inte att jag försöker med kaffe och sötsaker, för det är inget s om gör mig på bättre humör. Jag behöver helt enkelt sova och det är därför som jag ser till att verkligen personligt anpassa allt som har med min sömn att göra.

Sängkläder är en hel vetenskap, och det är också därför som ni hör om så många olika egenskaper när det kommer till dessa produkter. Men det gäller ju inte bara att hitta rätt produkter, med rätt material, utan det handlar också om utseende för att man ska få den allra bästa känslan. Det är inte alltid en enkel ekvation, men det går fortfarande att lösa. Jag brukar använda mig av http://www.chilli.se när jag ska köpa mina sängkläder. Jag provade att beställa därifrån för ett tag sedan och jag var glatt överraskad över hur bra kvalité de håller. Till ett lågt pris blir affären dessutom betydligt mycket mer värd för mig, så det är uteslutande där jag handlar numera.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.